Close
Max Media Emmen Marco Polostraat 16

Wat kost een video?

Wat kost een video? Als ik een video wil op mijn website..wat kost zoiets? Veelgehoorde vragen en voor velen van jullie klinkt dit niet raar in de oren. Logisch toch dat je eerst vraagt wat zoiets kost voordat je verder gaat praten. Maar hoe kan ik daar antwoord op geven? En met een antwoord bedoel ik een gedegen antwoord waar je iets aan hebt. Dat kan ik niet. Niet zonder meer informatie te hebben.

Auto

Waarom is deze simpele vraag dan zo moeilijk te beantwoorden. Welnu, laat ik het anders stellen: Wat kost een auto?Tja, dan wordt er ineens veel duidelijk. Uiteraard ga je die vraag beantwoorden met: ‘Dat ligt eraan wat voor auto je bedoeld’ of iets in die strekking. En dan heb je waarschijnlijk nog wel meer vragen in petto. Zoals: ‘Welke extra’s wil je dan? Moet het een auto zijn met sportieve eigenschappen of heb je liever een elektrische variant?’ Zo kan ik nog wel een tijdje doorgaan. Ik denk dat mijn punt duidelijk is. Dit is dus ook van toepassing op een product zoals een video. En als je daar zo even een tijdje over nadenkt ga je vanzelf de vraag stellen…tja…welke auto?….dat ligt eraan hoeveel ik wil uitgeven toch? precies! En dat is ook van toepassing op een creatief product zoals een bedrijfsvideo.

Voorbeeldvideo

Als videoproducent kan ik niet altijd goed inschatten wat de klant nu eigenlijk wil. Ook is het lastig te omschrijven wat voor ‘soort’ video ze willen. het is geen product uit de folder. Je kunt het beter vergelijken met een schilderij. het bestaat nog niet, je hebt wel wensen maar het is lastig te benoemen wat je precies voor ogen hebt. Mijn voorstel is dan ook altijd om met wat voorbeeldvideo’s te komen. Laat eens zien wat je bedoeld. In de meeste gevallen kan ik dan wel een prijsindicatie geven. Maar dan is het nog niet gezegd of dat bedrag binnen budget ligt.
Het zou voor een producent een stuk eenvoudiger worden als het budget van te voren bekend is. Dan weet je voordat je begint met rekenen of het een budgetfilm gaat worden of dat je alle creativiteit kan gebruiken en mogelijkheden die er zijn kan aanbieden.

We kunnen mooie video’s maken tussen 500 en 5000 euro. Het prijsverschil zit met name in de uren die er aan besteed worden. Bij meer budget kunnen er meer uren gemaakt worden op locatie. Denk aan opnamen op het hoofdkantoor, bij een klant, expeditie, tijdens transport, afgeronde projecten en ga zo maar door. Dan hebben we ook nog de montage. Dit is het meest tijdrovende klusje. Wil je bijvoorbeeld animaties verwerkt zien in je video? of je wilt 3D elementen hebben? Dat zijn allemaal extra uren. Daar zit met name het prijsverschil in. Natuurlijk zijn er ook andere aspecten die de prijs beïnvloeden. Het inhuren van derden (Voice-over, 3D artist), gebruik autocue en audio apparatuur, extra cameramensen, beeldregie en op maat gemaakte muziek.

Duurder is niet altijd beter

Dit neemt natuurlijk niet weg dat een gunstig geprijsde videoproductie ook heel mooi en doeltreffend kan zijn. Soms vraagt het object of evenement niet om een grotere investering dan alleen een cameraman en een eenvoudige montage. Een doeltreffend interview zonder toeters en bellen is voordelig en doet het goed op social media. Lekker kort en snel en met alleen de juiste informatie. Dus duurder is niet altijd beter!

Kortom, er is voor elk budget en voor elk onderwerp een passende offerte te maken. Geïnteresseerd? Vragen?…laat het ons weten. Samen komen we er wel uit.

Summary
Wat kost een video?
Article Name
Wat kost een video?
Description
Wat zijn de kosten van een videoproductie? lastig te beantwoorden, maar met wat meer info prima te doen
Author
Publisher Name
Max Media BV
Publisher Logo