Medische-video's-maken
Medische video's en AV producties

medische video's

Max Media heeft zich de afgelopen 12 jaar ontwikkeld als specialist in medische video’s. Onze opdrachtgevers zijn ziekenhuizen, zorginstellingen, de farmaceutische industrie en medische uitgevers. Wij verzorgen documentaires, maken webTV, organiseren webinars (o.a. voor scholing) en leggen intercollegiale interacties tussen medische professionals vast in beeld en geluid. Daarnaast maken wij ook video’s van (internationale) medische congressen.

Het werkgebied voor onze medische video’s is niet alleen Nederland. Wij reizen de hele wereld over voor opdrachtgevers in de medische- en zorgsector.

Waarvoor worden onze medische video’s ingezet?

Max Media heeft een brede ervaring in alle facetten van videoproducties en is daarom flexibel en snel inzetbaar. Wij denken graag conceptmatig mee met onze opdrachtgevers en zorgen voor een degelijke voorbereiding. Onze opdrachtgevers zetten onze medische video’s in als een betrouwbaar medium voor bijvoorbeeld:

 • – Patiëntenvoorlichting;
 • – Instructies;
 • – Voorlichting over nazorg;
 • – Uitleg van en toelichting op zorgpaden;
 • – Toelichting van studies;
 • – Medicijngebruik;
 • – Fundraising;
 • – Naslagwerk van congresverslagen;
 • – Voorlichting over geneesmiddelen;
 • – Online scholing;
 • – Presentaties en PR-activiteiten.

Onze vaktechnische ervaring zorgt voor een optimaal resultaat in beeld en geluid.

In de dagelijkse praktijk bestaat ons werkterrein onder andere uit het vervaardigen van
medische video’s in operatiekamers, behandelkamers, laboratoria, spreekkamers en productie units van de farmaceutische industrie. Wij respecteren daarbij altijd de hygiëne en veiligheidsrichtlijnen. Daarbij hebben wij vanuit vele invalshoeken video producties gemaakt over:

 • – Cardiologie en Cardiovasculaire geneeskunde (hartritmestoornissen, hart en bloedvaten);
 • – Reuma/reumatologie;
 • – Pulmonologie/oncologie/radiologie (COPD, longfibrose, longkanker);
 • – Dermatologie;
 • – Keel-, neus- en oorgeneeskunde.

Respect voor privacy.

De privacy richtlijnen van de zorgsector en medische wereld bepalen dat wij geen medische video’s van onze opdrachtgevers in het openbaar mogen tonen. Dit geldt dus ook voor deze website. Voor bedrijven en instellingen die meer informatie wensen over onze dienstverlening hebben wij een discrete presentatie vervaardigd. Deze en andere informatie geven wij u graag in een persoonlijk gesprek. Bekijk hieronder de meest gestelde vragen.

MEEST GESTELDE VRAGEN

Privacy staat bij ons hoog in het vaandel. Privacygevoelige gegevens die we te zien krijgen of die in beeld zijn, worden nooit naar buiten gebracht. Patiëntgegevens die toch in beeld zijn gekomen worden verwijderd en als dit niet mogelijk is, onleesbaar gemaakt. Ook zult u nooit uw medische producties op onze website vinden en al helemaal niet ergens anders dan waar u deze zelf hebt geplaatst. Een betrouwbare discrete partner waar u zorgeloos  mee kunt samenwerken.

Net als u doen we er alles aan om de veiligheid van de patiënt te waarborgen. Hier valt ook hygiëne onder. Ook wij ondergaan dezelfde procedures als de medische professionals als het gaat om handen wassen, hygiënische kleding, geen sieraden, (over)schoeisel etc. 

De producties die we draaien in de OK zijn altijd met zo weinig mogelijk mensen. Liefst alleen de cameraman en soms een regisseur die ook dienst doet als audioman/vrouw. Wij weten onze plek in de OK, respecteren een veilige afstand en houden ons aan de door u gestelde eisen wat betreft loopruimte en bewegingsvrijheid. We gaan voor het perfecte plaatje, maar nooit ten koste van de ingreep.

Laten we dan eerst even kennis maken. Waarschijnlijk hebben we vaker met dat bijltje gehakt en kunnen we al veel vragen bij u wegnemen. Desgewenst kunnen we eerst een locatiebezoek doen en uw wensen doornemen. Voordat we een offerte uitbrengen, zouden we eerst graag willen weten wat u in gedachten heeft, en wellicht kunnen we samen tot een goed plan komen.

 

Meer informatie of een persoonlijk gesprek?

Als we een match hebben vertalen wij uw wensen en ideeën naar een concept wat wij vervolgens na overleg met u omzetten naar een volledig script, eventueel ondersteund met een storyboard. Deze tweede stap vormt de basis voor het selecteren van de juiste filmcrew, voice over en andere noodzakelijke aspecten.

Wilt u meer weten over onze mogelijkheden of een persoonlijk gesprek plannen? Neem dan hier direct telefonisch contact op, of verstuur uw gegevens via onderstaand formulier.

 

   

  Wij gebruiken de gegevens die u hier achterlaat alleen om via e-mail of telefoon contact met u op te nemen. Als u daarna besluit geen gebruik te maken van onze diensten, dan vernietigen wij uw gegevens volgens de wettelijke termijn die hier voor staat. Bekijk hier ons privacy statement.